Tips voor de mooiste trouwfoto’s

Natuurlijk heb je een fotograaf om jullie bruiloft vast te leggen en bij ByFeelingz krijg je er zelfs twee! Wij weten precies wat we moeten doen om jullie trouwdag precies zo vast te leggen zoals jullie deze beleven. Met als resultaat een prachtig fotoalbum waarin de mooiste foto’s staan.

Gedurende de dag wordt er continu gefotografeerd en wordt er geanticipeerd op elke situatie. Wij kunnen dat als geen ander, maar het is al fijn als het bruidspaar ook een handje kan helpen om de foto’s nog mooier te maken. Vaak zijn dit van die momenten waar jullie als bruidspaar helemaal niet bij stilstaan, maar die een wereld van verschil kan uitmaken.

Opgeruimd staat netjes

Vaak beginnen wij al vroeg op de dag, als jullie met de voorbereidingen voor de trouwdag bezig zijn. De kapper en visagist staan al klaar om de bruid tot in de puntjes te verzorgen.
Er wordt ontbeten, kopje koffie gedronken en de fotograaf komt binnen, meteen worden er foto’s gemaakt. In een ooghoek staat er nog een leeg bord, speelgoed van de kinderen verspreid over de vloer. Allemaal wat binnen het gezin hoort, maar wat niet mooi is op de foto. Leg dus lekker die rommel aan de kant, zo voorkom je storende elementen op de foto en gaat de aandacht naar de voorbereidingen van de bruid en bruidegom.

Zorg dat de plek waar gefotografeerd wordt is opgeruimd.

Buiten dat het prettig is als het er netjes opgeruimd uit ziet, is het ook fijn als spullen die van belang zijn binnen handbereik liggen. Denk aan de sieraden, parfum, trouwschoenen.  Zorg dat alles klaar ligt zodat we hiermee aan de slag kunnen. Heb je een mooi plekje in huis of de tuin waar de jurk mooi vrij kan hangen, een groot raam waar hij voor kan hangen? Hier maken wij graag gebruik van.

Verzamel jullie accessoires bij elkaar zodat de we deze mooi vast kunnen leggen. ​

Ook voor de bruidegom is dit belangrijk. Manchetknopen, stropdas en schoenen, zorg dat dit bij elkaar ligt zodat we niet hoeven te zoeken. Vaak vragen wij het bruidspaar om het boeket, de ringen en de uitnodiging bij de bruidegom te leggen. Hier hebben we net iets meer tijd om aandacht te besteden om dit mooi vast te leggen. 

First look

Spannend, jullie gaan elkaar voor het eerst zien! Maar hoe pak je dit aan? Ga je voor het traditioneel aanbellen, de deur gaat open en daar staat je bruid? Dat kan, vaak levert dat foto’s in kleine hokjes op. Maar hoe kan het dan ook anders kan, horen we jullie vragen?

Je kunt de first look ook buiten creëren. In de tuin, een mooi parkje om de hoek of gewoon midden op straat. De bruidegom kan zijn plaats innemen en wacht vol spanning op zijn bruid die aan komt lopen. Een hand op de schouder is het teken dat hij zich om mag draaien. Gegarandeerd succes voor jullie oprechte emoties bij de eerste aanblik.

 

Als jullie elkaar pas op locatie of tijdens de ceremonie voor het eerst zien, kan dit prima als jullie gasten de opwachting maken of als de bruid het gangpad af komt lopen naar haar aanstaande. 

Het moment dat jullie elkaar dan voor het eerst zien, levert mooie beelden op. Juist als jullie wat ruimte om je heen hebben zorgt dit voor de mooiste foto’s.

De fotoshoot

Even een momentje met jullie twee en ons als fotograaf. Waar wij gedurende de dag zo onzichtbaar mogelijk zijn en ons tussen de gasten begeven, zullen we nu met jullie een toffe fotoshoot maken. Maar waar? Bij elke locatie zijn wel mooie plekjes te vinden. De locatie zelf of het natuurgebied eromheen. Het gaat erom dat jullie even met z’n twee kunnen genieten. We zullen jullie wat kleine aanwijzingen geven maar wees vooral jezelf.

Even een momentje met jullie twee!

Maar wanneer plan je de fotoshoot? Dit is afhankelijk van het moment wanneer jullie elkaar voor het eerst zien. 

Kiezen jullie er voor om elkaar thuis al voor het eerst te zien of misschien zelfs op een mooie locatie in de natuur, dan is dat een prima moment om de fotoshoot erachteraan te plannen.

Is dit pas bij de ceremonie, dan zullen we daarna met jullie op pad gaan. Hou er rekening mee dat wij voor de shoot zo’n twee uur uittrekken. Die tijd zijn jullie bij niet de gasten. Bedenk dan wat zij op dat moment kunnen doen.

 

 

bruidsfotograaf

De zonsondergang is een van de mooiste momenten om foto’s te maken.  Het licht is dan zo mooi, als de mogelijkheid er is glippen we even weg om nog wat mooie shots te maken met jullie.

Denk ook na over een plan B. Regent het, zorg dan dat jullie een binnenlocatie hebben voor de shoot. Wij denken hierbij graag mee. Gelukkig regent het niet vaak de hele dag en vinden we ook wel een momentje om buiten even foto’s te maken.

Laatste shot
Vlak voor wij naar huis gaan zullen we nog even wat voorbereidingen treffen voor een kick ass foto. Hiervoor halen jullie dan nog heel even tussen jullie feestende gasten uit. Dit is het laatste shot van de dag voor ons. Jullie kunnen nu lekker met jullie gasten verder feesten.

 

Ceremonie

Het officiële gedeelte van de dag. Jullie gaan elkaar het
ja-woord geven en wij leggen dit vast. Jullie lezen het goed, wij leggen dit vast. Jullie huren ons in om de trouwfoto’s te maken. niets is zo vervelend als die ene oom of tante voor ons beeld komt op het moment dat jullie elkaar de eerste kus geven. Of dat gasten al foto’s maken en deze op social media plaatsen voordat jullie dit zelf kunnen doen.  

Geef duidelijk aan dat tijdens de ceremonie of zelfs gedurende de dag geen foto’s gemaakt mogen worden. Ook een verzoek om niet te delen op social media kunnen jullie aangeven bij de gasten. Hierdoor kunnen jullie zelf de eerste beelden van de trouwdag delen met de wereld.

 

Unplugged wedding

Een bruiloft zonder mobiele telefoons.

De felicitaties

Eindelijk zijn jullie getrouwd en iedereen wilt het kersverse bruidspaar feliciteren. Met veel gasten duurt dat dus ook wel eventjes. Trek hier voldoende tijd voor uit in jullie programma.

Vooral na de ceremonie bij het toast moment. Iedereen feliciteert je en maakt een praatje. Super gezellig natuurlijk, maar als jullie de fotoshoot nog moeten doen wil je niet weggetrokken worden bij je gasten terwijl je nog felicitaties in ontvangst aan het nemen bent. Reserveer daarom voldoende tijd in je programma!

De groepsfoto’s

Toch altijd wel leuk om een overzicht van je dierbare gasten te hebben. Een standaard ritueel dat we toch wel bij elke bruiloft terug zien. Vaak maken we tijdens het toast moment een groepsfoto van alle daggasten. Maar er zijn natuurlijk meer foto’s belangrijk. Een foto met opa of een tante die speciaal voor jullie bruiloft ingevlogen is. Bedenk van tevoren met wie en welke combinaties jullie op de foto willen. Verzamel deze op een lijstje en zorg dat wij en de ceremoniemeester deze hebben. De ceremoniemeester kan ons hier heel goed bij assisteren om iedereen te verzamelen zodat het niet te veel tijd kost en jullie weer verder kunnen feesten.

Maak een lijst met combinaties voor de groepsfoto’s!

Het diner

Natuurlijk hoort een heerlijk diner bij jullie bruiloft. Vele vormen zijn er mogelijk. Een buffet, 3 gangen menu een zomerse bbq alles kan tegenwoordig. Maar het is niet het meest charmante beeld om etende mensen vast te leggen. Echter zullen overzichtsfoto’s en de sfeer van het diner uiteraard wel vastgelegd worden, de gedekte tafels, het vlees dat op de bbq ligt. 

Tijdens het diner zijn er ook vaak speeches. Uiteraard zijn wij zijn wij hier ook alert op. Ook als de kinderen even hun rust zoeken of juist uitbundig gaan spelen. 

Het diner is ook voor ons het moment om even wat te eten en energie op te doen om de rest van de avond vol overgave vast te kunnen leggen. 

De feestavond

Jullie dag zit er al ver op, maar een knalfeest mag niet ontbreken. Wij leggen graag jullie openingsdans vast. Even een mooi moment van jullie 2 waarna het feest losbarst. Leuke sfeerbeelden van feestende mensen.

Last but not least

De leveranciers die een bijdrage hebben geleverd aan jullie dag, zijn ook altijd blij met foto’s van hun werk. Hoe leuk is het als jullie bakker van de bruidstaart een foto heeft van een stralend bruidspaar die de heerlijke taart aansnijdt. Wij zouden daarom graag een lijst ontvangen met de door jullie met zorg uitgekozen leveranciers, waar we jullie foto’s mee mogen delen.

Misschien hebben jullie een weddingplanner/professioneel ceremoniemeester die jullie dag regelt van a tot z. Super handig, zo houden jullie meer tijd over om te genieten terwijl de weddingplanner alles regelt. Deze zal samen met jullie het draaiboek maken. Dit is ook iets wat wij graag ontvangen. Zo weten wij wanneer en waar er wat gaat gebeuren en lopen we geen moment mis. Belangrijke gegevens en telefoonnummers staan daar vaak in vermeld. Mocht er iets zijn dan kan er gelijk voor een oplossing gezorgd worden.

Want het allerbelangrijkste is genieten! Ben jezelf en let niet op ons, zo kunnen wij de meest spontane foto’s maken.

Een paar van onze favoriete adressen

Informeer of we nog beschikbaar zijn!

Geïnspireerd geraakt? Informeer dan of jullie trouwdatum nog beschikbaar is bij ons. We kunnen maar 1 bruiloft per dag fotograferen, dus zeker de zomermaanden lopen snel vol.

LIFE IS ALL ABOUT THE LITTLE HAPPY MOMENTS IN BETWEEN.

LET’S CAPTURE THEM TOGETHER!

Instagram

@byfeelingz

Follow Us

info@byfeelingz.nl

Chat openen
Hi, leuk wat van je te horen!

Ik hoor graag van jullie plannen, dus voel je vrij om me een berichtje te sturen.

Groet, Ivo