Veel gestelde vragen

Normaal gesproken boek je een bruidsfotograaf 9 tot 12 maanden voor de bruiloft. Populaire dagen als vrijdag, zaterdag of bijzondere data zijn snel volgeboekt, vooral in de voorjaar- en zomerperiode gaat dit snel. Wij kunnen en doen slechts 1 bruiloft per dag fotograferen, wees dus tijdig met het vastleggen van je datum voor je bruidsfotografie.

Die vraag krijgen we regelmatig, daarom leggen we je graag uit waarom we met 2 fotografen werken. 1 fotograaf kan slechts 1 beeld tegelijk vastleggen en er gebeurt zoveel om het bruidspaar heen! Denk aan het moment dat het JA woord wordt uitgesproken, hoe mooi is het dan om de traan die over de wang van de moeder van de bruid loopt ook in beeld te hebben! Daarom zijn wij een team, 2 bruidsfotografen die de emotie op jullie trouwdag tot in detail vastleggen.

Op onze tarieven pagina vindt je uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor een bruidsreportage en de daarbij horende kosten.

Om de reservering van ons als jullie bruidsfotograaf definitief te maken word er een aanbetaling gevraagd. Zodra wij weten met welk pakket en wensen jullie akkoord gaan, zal er een factuur gemaakt worden met de reserveringskosten van 25% . Zodra deze voldaan is, wordt jullie datum definitief gereserveerd.

Ja, een kennismakingsgesprek is echt nodig. Jullie trouwdag is de mooiste dag van je leven en deze dag mogen wij van dichtbij vastleggen. Het is daarom belangrijk dat er een klik is tussen ons als fotograaf en jullie als bruidspaar. We willen graag een aantal dingen duidelijk weten zoals: Welke foto’s mogen niet ontbreken in de reportage? Hoe verloopt jullie huwelijksdag? Wie is ons aanspreekpunt? En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken. In een gesprek kunnen we dit allemaal bespreken en ook jullie vragen beantwoorden.

Op jullie trouwdag wil je niet te maken hebben met tijdsdruk, plan daarom alles ruim in. Voor de fotoshoot rekenen wij 1,5 tot 2 uur exclusief reistijd.  Jullie hoeven niet de hele tijd te poseren, we zullen jullie deels sturen tijdens de shoot, maar ben vooral met elkaar en geniet van het moment. 

De exacte hoeveelheid foto’s is moeilijk in te schatten. Het aantal foto’s hangt af van het aantal uren dat wij bij jullie bruiloft aanwezig zijn. Wij hanteren geen exact minimum of maximum aantal foto’s, jullie ontvangen alle geselecteerde foto’s van de bruiloft.

Het nabewerken van de foto’s is een secuur werkje, de kwaliteit is erg belangrijk en dat kost tijd. We hebben een kleine preview kort na jullie bruiloft klaar, zodat jullie alvast een kijkje kunnen nemen, dit zal in de vorm van een blog zijn (of via mail als online niet gewenst is). Jullie krijgen de foto’s binnen 6/8 weken geleverd via de online galerij. Bij aflevering van het album ontvangen jullie de usb stick met de foto’s.  

Alle foto’s worden in RAW gemaakt, dat is het ruwe foto bestand. Hier zit veel informatie in die we nodig hebben in de nabewerking zonder dat er kwaliteitsverlies is. Door de foto’s na te bewerken kunnen we de storende factoren aanpassen en de foto perfectioneren.  Wij fotograferen altijd in kleur, maar door nabewerking kunnen we foto’s omzetten naar zwart-wit of met andere aanpassingen.

De foto’s worden in een beveiligde online galerij aangeleverd. Hier kunnen jullie ze al in web-resolutie downloaden. De usb stick met hoge resolutie foto’s ontvangen jullie bij het afleveren van het album. 

Niets is zo vervelend als er foto’s verloren gaan. In onze camera’s zitten 2 geheugen kaartjes, hier is er altijd 1 die als back-up dient.  Zodra jullie dag voorbij is worden de foto’s opgeslagen op onze server. Hier maken we verschillende back-ups die we op verschillende locatie’s opslaan. Na het afleveren bewaren we altijd een kopie van jullie foto’s op onze server.

Na de bruiloft krijg je een usb met alle digitale bestanden. Jullie zijn vrij om te doen met de foto’s wat jullie willen. Plaatsen jullie iets online dan graag met naamsvermelding van byFeelingz. Wat niet toegestaan is, is om mee te doen aan fotowedstrijden of onze foto’s zonder onze goedkeuring te geven/verkopen aan derden.

Jullie kunnen bij ons afdrukken bestellen. Dit gaat via de online galerij, die jullie makkelijk kunnen delen met familie en vrienden. Wij werken met een professioneel fotolab, die de kleuren van de foto’s op de juiste manier drukken. Uiteraard zijn jullie vrij om ook elders jullie afdrukken te laten maken, echter zijn wij dan niet aansprakelijk voor als er kleurafwijkingen zitten in de afdrukken.    

Uiteraard! Wel maken wij voor jullie een selectievoorstel van de foto’s voor jullie trouwalbum. Het album word pas besteld na jullie goedkeuring. Zodra de opzet van het album klaar is krijgen jullie een digitale preview, daarna kunnen jullie nog foto’s aanpassen naar wens. Pas als jullie geheel tevreden zijn wordt het album besteld.

De meeste mensen zullen ons boeken na het zien van onze foto’s op de website, blog of social media. Dit is dus een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Daarom plaatsen wij een preview in de vorm van een blog van jullie dag op de website (tenzij jullie hier bezwaar op hebben). Ook zullen wij ons portfolio geregeld aanpassen. Dat er foto’s op de website geplaatst worden is dus mogelijk. Als jullie hier uitdrukkelijk bezwaar tegen hebben, zullen we dat uiteraard respecteren. 

Nederland is zo onvoorspelbaar wat het weer betreft. We gaan het liefste voor een zonnige trouwdag want niets is zo vervelend als het regent op jullie dag. Wij raden aan om een back-up binnen locatie te regelen voor het geval dat. We hopen natuurlijk dat het niet nodig is,  maar jullie kunnen er voor de zekerheid toch beter van te voren over nadenken!  

Wij fotograferen jullie dag met 2 fotografen. Voor een beetje hoofdpijn blijven we niet thuis, maar met een gebroken arm of been kunnen we toch wat moeilijker fotograferen. Mocht dat in zeldzame gevallen toch gebeuren zal er gekeken worden of er een andere 2e fotograaf mee kan of de dag word door 1 fotograaf vastgelegd.

Een hele dag presteren zonder iets te eten is niet werkzaam. Het is een afhankelijk van de aantal uren dat we aanwezig zijn of we iets nodig hebben. Een lunch hebben we in de regel zelf bij ons, maar tijdens een diner is het fijn iets mee te kunnen eten. Dit hoeft echt niet bij jullie aan tafel te zijn, een crew-dinner die we apart ergens zouden kunnen nuttigen is al meer dan voldoende.

Wij fotograferen graag details zoals de jurk, ringen, corsage en sieraden. Dit gaat het beste in de ochtend op het moment dat jullie je klaar maken. We hebben dan wat uitgebreider de tijd om hier aandacht aan te besteden, gedurende de dag is hier minder tijd voor.

Wij zijn zo onzichtbaar mogelijk aanwezig, als er een dresscode is, zullen ook wij daar zo goed als mogelijk aan voldoen. Het moet natuurlijk wel werkbaar blijven voor ons. Daarnaast zullen we ons tussen de gasten begeven waar mogelijk, zodat jullie dag vooral jullie dag blijft.

Geen probleem, we got you covered! We plannen een pre-wedding shoot enkele maande voor jullie bruiloft. Hier zullen jullie ervaren dat we op een ontspannen en natuurlijke manier fotograferen en dat óók jullie fotogeniek op de foto staan!  

Dit zorgt ervoor dat op jullie grote dag het fotograferen als heel ontspannen wordt ervaren.

LIFE IS ALL ABOUT THE LITTLE HAPPY MOMENTS IN BETWEEN.

LET’S CAPTURE THEM TOGETHER!

Instagram

@byfeelingz

Follow Us

info@byfeelingz.nl

Chat openen
Hi, leuk wat van je te horen!

Ik hoor graag van jullie plannen, dus voel je vrij om me een berichtje te sturen.

Groet, Ivo